Γιατί το μαγνήσιο είναι το πιο σημαντικό μεταλλικό στοιχείο για τον άνθρωπο;

Η ανάγκη μας για μαγνήσιο δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η διατροφή ( η αναλογία ασβεστίου προς μαγνήσιο είναι στην σύγχρονη διατροφή 20:1, ενώ θα έπρεπε να είναι 1:1 έως 2:1) και ο τρόπος ζωής μας, οδηγούμαστε σε πολύ χαμηλή πρόσληψη μαγνησίου. Το μαγνήσιο ενεργοποιεί περισσότερα από 300 ένζυμα στον οργανισμό και εμπλέκεται σε μια σειρά διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της σωστής αξιοποίησης του ασβεστίου, της ομαλής μυϊκής λειτουργίας, της αποκατάστασης μετά από την άσκηση, της προαγωγής της υγείας των οστών καθώς επίσης και της υγείας του δέρματος.

Διαδερμική απορρόφηση Μαγνησίου

Το Μαγνήσιο που χρησιμοποιείται στα Magnesium Oils και Magnesium Flakes της Better you , είναι υπό την μορφή < εξαϋδρικού χλωριούχου μαγνησίου> η οποία είναι εξαιρετικά απορροφήσιμη από το δέρμα και αποτελεί την πιο διαλυτή μορφή όλων των ενώσεων του μαγνησίου. Επίσης είναι εξ ολοκλήρου ιονισμένο, επιτρέποντας τη βέλτιστη απορρόφησή του μέσω του δέρματος. Όπως έδειξαν οι μελέτες στην φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου του Cardiff, η απορρόφησή του είναι σταθερή και στην πραγματικότητα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Το ποσό του μαγνησίου που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί από τους ιστούς υπολογίζεται με βάση το πόσο διαλυτή είναι η ένωση του μαγνησίου καθώς και την ποσότητα ιοντικού μαγνησίου που απελευθερώνεται.

Τα Magnesium Oils της Better you εμπεριέχουν εξ ολοκλήρου ιονισμένο μαγνήσιο.

Να σημειωθεί πως το Διαδερμικό Μαγνήσιο της Better You δεν έχει καμία σχέση με προιόντα που εμπεριέχουν θειικό μαγνήσιο και τα οποία μπορεί να απορροφώνται από δέρμα, αλλά δεν συγκρατούνται επαρκώς από τον οργανισμό μας, αδυνατώντας να συμβάλλουν στην ουσιαστική αποκατάσταση των επιπέδων μαγνησίου.

Κατά την αρχική εφαρμογή των προϊόντων Διαδερμικού Μαγνησίου μπορεί να νιώσετε για λίγα δευτερόλεπτα ελαφρύ κνησμό, ο οποίος συμβαίνει λόγω της ταχύτητας απορρόφησης του μαγνησίου. Όσο χαμηλότερα είναι τα κυτταρικά επίπεδα του μαγνησίου στον οργανισμό σας τόσο πιο αισθητός είναι ο κνησμός. Είναι σημαντικό να θυμάστε πως δεν πρόκειται για αλλεργική αντίδραση. Μετά από 3 ή 4 καθημερινές εφαρμογές η αίσθησή του εξαλείφεται.

  • Δεν επηρεάζουν την λειτουργία του πεπτικού συστήματος όπως τα συμπληρώματα μαγνησίου.
  • Προιόντα ιδανικά για καθημερινή χρήση.
  • Να αποφεύγεται η εφαρμογή στις ευαίσθητες περιοχές.